Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Η τέχνη της εξαπάτησης.
Το 2011, επιβλήθηκε το "έκτακτο" ειδικό τέλος ακινήτων, το περιβόητο χαράτσι. Η διάρκεια του θα ήταν δύο χρόνια και το σκεπτικό του αποσκοπούσε στην σωτηρία της χώρας. Οι φορολογούμενοι, τρέξανε, μάτωσαν και πλήρωσαν απο το υστέρημα τους, εναν φόρο με πλαστές αντικεικιμενικές αξίες κοστολόγησης, ο οποίος δεν έχει να κάνει με εισοδήματα, αλλά με φανταστικές αξίες. Ένας κεφαλικός φόρος δηλαδή, ένα χαράτσι. Η εισπραξιμότητα ήταν υψηλή, διότι οι Έλληνες πίστεψαν πως ήταν χρέος τους μια (ακόμη) έκτακτη εισφορά για την σωτηρίαα της χώρας.
Τρία χρόνια αργότερα και μετά απο τις εξαγγελίες Σαμαρά για κατάργηση του χαρατσιού το 2012, ο εμπνευστής του Βαγγέλης Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας, καθώς και ο ίδιος, ο μέχρι τότε "επαναστάτης", Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός πλέον της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν πως η πατρίδα, πρέπει να "σώζεται" κάθε χρόνο και αενάως. Έτσι μονιμοποίησαν το χαράτσι, με τις πλαστές αξίες βασισμένες σε νούμερα του 2007, ενώ ο Σαμαράς ζήτησε και συγγνώμη απο την Μέρκελ επειδή ήταν άτακτος.
Σύνοψη
Διαπιστώνεται πως η σωτηρία της χώρας, είναι απλά η επιβίωση του κράτους, με τις ευλογίες της ΕΕ, εις βάρος των φορολογούμενων. Το χαράτσι θα είναι το τέλος του Αντώνη Σαμαρά. Η ΕΕ ειναι η αποκλειστική υπεύθυνη για το ρίσκο που πήρε να δανείσει το Ελληνικό κράτος. Οι γκάουλαϊτερ που έστειλαν εδώ οι βρυξέλες, οι οποίοι απαίτησαν την διατήρηση των πλαστών αξιών και απαλλοτριώσεις στο 1/3 της τιμής των ακινήτων, ατύχησαν. Τα έσοδα απο εδώ και πέρα θα μειώνονται, ο σχεδιασμός απαλλοτρίωσης θα αποτύχει και θα πρέπει οι γραφειοκράτες να λογοδοτήσουν για την εγκληματική οικονομική πολιτική θα μας "διέσωζε".
Το παραμύθι του καθεστώτος και αυτών που το χρηματοδοτούν, για δήθεν σωτηρία της χώρας, υποθηκεύοντας χωρίς την συγκατάθεση μας τις ζωές μας, δεν πουλάει πλέον.
-radical-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου